olives.blogg.se

2014-02-28
18:30:54

It's a fri-day

Hjälp vad skönt med fredag, efter en hård  första vecka efter sportlovet kan man ta det lite lugnt.
 
Hade prov idag i fysik, tror att det gick bra, det kändes bra iaf. Tycker att det är svårt ett beskriva saker med mina egna ord, men det gick nog. Har även haft simning på idrotten.
 
Har nu gått upp och ner för trappen, målat naglarna och glömde allting så jag fick gå och hämta saker 100 gnr. Det är otroligt jobbigt, då det tar sån tid. När man väl ska göra något som det har man inte tid för massa sånt.
 
Har funderat på det där med prao idag. Det är ett helt år kvar men det gäller att vara ute i god tid, då de roliga sakerna annars kan försvinna. Jag tror att jag kommer ha en "politisk" vecka där jag lär mig om politik osv, en vecka vecka på typ kolmården med en kompis, och kanske en vecka på ett bageri eller liknande. Jag vet inte om jag kommer att ha 2 elr 3 veckor prao....
 
För att avsluta dagen kommer vi att se på Let`s dance (där Kenska är med!!) och såklart äta middag. Vi väntar fortfarande på vår matkasse som borde komma senast 8, men jag tycker att vi borde inse att vi är hungriga och börja laga ngt haha. För min del väntar lite bloggning också, håller på att skriva flera inlägg som jag kan ha som nödfall någon gång om jag inte kan blogga.
 
Bye
 
 
 
 
2014-02-28
15:44:07

Länkbyte

Jag hittade denna blogg igårkväll, http://josefinnnilsson.blogg.se/
Det är duktiga Josefin som äger och underhåller den. Den är intressant och har ett blandat inehåll vilket gör att man vill komma tillbaka. Mycket bra bilder med bra texter till. Hon verkar ha sunda åsikter och uppdaterar ofta. Tummen upp till den bloggen!
 
 
2014-02-28
13:38:00

Att aktivt jobba för den framtid man vill ha

 Något jag tycker är viktigt är att jobba för en bra och stabil framtid, det är nämligen där de flesta kommer spendera resten av sina liv. Genom att gå igenom grundskolan med bra betyg får man inte bara stora chanser att komma in på ett bra gymnasium utan får också information som kan hjälpa en mycket i framtiden. Att gå ut med bra betyg är A & O för ett liv med karriär. 
 
Jag stör mig så sjukt mycket på folk som bara sover sig igenom skoldagarna. När man ändå är i skolan så kan man passa på och få lite push så att man får lättare i t.ex hemuppgifter. Utan några som helst erfarenheter från grundskolan kommer man inte ha en chans på gymnasiumet.
 
Jag förstår mig inte på " jag bryr mig inte"- attityden, den känns ute. Fattar inte folk att skolan är ens livs chans. Det är som nivåer man hela tiden jobbar för att få bättre poäng på. Ju bättre man är desto bättre och snabbare tar man sig igenom nästa. 
 
De flesta vuxna tar ansvar och bryr sig, varför kan inte alla lite yngre också förstå att man måste kämpa ibland för att få det lättare senare?
 
Nya tider, nya utmaningar och nya sätt att ta sig igenom dem. RIGHT? Detta är 2014.