olives.blogg.se

2014-06-15
19:59:36

Min dag har varit bättre än din!

Denna dag var bäst! På riktigt!
 
Vår lilla kusin har kommit ända från Australen och besökt oss! Hon kom på morgonen, så jag hade bara en kvart att vara med henne innan jag drog till stallet. Hoppning stod på schemat. Jag funderade på att rida barbacka och hoppa, men eftersom att jag red en otroligt pigg häst kändes det bra med sadel. Toffee hette hästen. Han var otroligt pigg och jag fick hela tiden koncentrera mig på honom. Direkt när jag tittade på något annat ökade han och blev ostadig. Det var speciellt traven som var svår då han gärna ville springa, men jag lärde mig att jag faktiskt fick en snyggare form på honom när jag höll om med skänklarna, speciellt innerskänkeln. Av något skäl gick han inte lika fort då. Ganska stolt över att jag fick honom i en relativs snygg form. Det är en ponny som verkligen kan gå fint, bara man hittar alla knappar.
Galoppen var nog det svårast momentet. I den första fattningen stack han iväg och skuttade lite. Men bara av att luta mig bakåt och att vara stadig i handen fick jag en fin takt.
Tog somsagt några skutt över ett hinder också. Toffee har jue varit en hopphäst innan och är van vid att lyda balanshjälperna. Men hoppningen gick bättre än vad jag trodde. Fick stopp på honom efter hindret och kom i ett lagom tempo. Om man hade frågat Toffee så hade svaret dock varit att det gick för långsamt.
 
Min tränare tycker att jag ska fortsätta rida Toffee i höst, så jag är stolt. Det jag ska träna på nästa gång är att vara mjuk i handen. För att han inte ska springa då ska jag göra många halvhalter och öven rama in honom med skänklarna, för det är då han går bäst.
 
 
 Efter stallet var min kusin, min moster och morfar forfarande kvar. Min kusin är bara fyra år, men trots det hade hon tuffat till sig. Hon gav mig och min lillasyster massor av presenter, bl.a an drömfångare och en kofta. De har tydligen fler presenter som de ger på onsdag när vi åker till dem.
 
Men asså, min kusin är bedårande, seröst. Hon är en sån som ger än en puss innan man åker och som alltid är glad. Jag tror ärlig talat att jag aldrig har sett henne sur. Hon är den sötaste lilla 4- åringen jag har sett. Det gör det inte sämre att hon pratar Engelska heller. Det är så gulligt med små barn som pratar Engelska, jag vet inte varför jag tycker det, men det känns som att barnen är så jkla djupa när de pratar. Love it.
 
Lite senare på dagen åkte jag och mamma till gymmet där jag officellt blev hennes PT. Har inte alls tränat längre, men tydligen gillade hon mina övningar och hur jag la upp det. Vi kommer att köra hårt i sommar... PT- Olivia haha. Men nästa gång tänkte jag köra magövningar, gjorde mest armar och ben+ kondition idag. Men på tisdag blir det intervaller och mage. Tänkte cykla, köra plankan, situps, armhävningar och några andra maskiner. Sounds like a plan...
 
Jag avslutade den perfekta dagen med att åka och bada i en kvart. Jag är abslout ingen "långbadare" utan hoppar i, hoppar från hopptorner och simmar tillbaka. Mig i ett nötskal. 
 
Men ojojoj vad långt inlägg ni fick! Imorgon vid sju kommer det att komma upp ett inlägg om hur jag tänker när jag klär mig. Sen vid tolv kommer det kanske mindre skrytigt inlägg. Kankse om mina svagheter..? Vem vet? Ni kommer bara att få veta om ni går in på bloggen..
 
Xoxo
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: